Murer Skanderborg

Restaurering

Restaurering af en landejendom i Skanderborg af Globus murerfirma. Mange gamle og flotte detaljer eksisterer stadigvæk, og selvom murværket oplever en renæssance i disse år med mange nye typer sten, belægninger og farver, har også nybyggede huse murværksdetaljer, fx i form af flotte gesimser, fremspring eller specielle sålbænke. Xl-byg

Din lokale murer I Skanderborg

Som erfarent murerfirma går vi ikke på kompromis med kvaliteten af vores arbejde, og derfor bruger vi kun det bedste materiale og det bedste værktøj på markedet.
Murermester
Henrik Overgaard

Pilaster

Pilastre bliver også kaldt fremspring, og er de murede fremspring i facaden, der ofte bliver udført for at pynte. For ca. 80-100 år siden blev de ofte lavet for at støtte konstruktionen og var altså en del af en stærk og solid murværkskonstruktion.

Strømskifter

Strømskifter er en særlig og ikke helt almindelig opmuring af murværk i gavle. Strømskifter er trekantede felter muret vinkelret på gavlen, dvs. at murstenene ligger vinkelret på gavlen (se foto). Det er ofte en meget smuk afslutning af murværket . 

Blændinger

Blændinger er murede nicher i facaden. Ofte sidder de omkring vinduer og døre. Blændinger har ofte en fast form, og mange af disse har navne, fx kløverbladsblænding, cirkelblænding og korsblænding

Murer Skanderborg
Murafdækninger

Murafdækninger er en afdækning af fritstående mure. De mest almindelige afdækninger er af tegltagsten eller det smukke rulleskifte, dvs. at stenene er muret på højkant som ½ sten i højden (rulleskifte) eller 1 sten i højden (standerskifte). Tegltagstene som er lagt med god hældning i mørtel bør have minimum 30 mm udhæng for at lede regnvandet ordentligt væk fra muren.

Close Menu